V
v
V
EELDE
Vereniging voor Volksvermaken Eelde
Opgericht 1924

Mededelingen


  • Zondag 9 juni Shantykoor DE RAAITVINKEN ............................ Het shantykoor De Raaitvinken uit Harkstede treedt 9 juni van 15.00 uur tot 17.30 uur voor u op in het centrum van Eelde. De toegang is gratis!!! De Raaitvinken hebben een uitgebreid repertoire, waarbij de meeste nummers driestemmig worden gezongen. Naast zeemansliederen is er ook aandacht voor de oorspronkelijke shanties. Het koor treedt regelmatig op bij festivals en andere festiviteiten.
  • Dinsdag 4 – vrijdag 7 juni FIETSVIERDAAGSE EELDE…......…De Vereniging voor Volksvermaken Eelde organiseert van 4 - 7 juni 2019 een fietsvierdaagse met lengtes van 40 km en 60 km. De routes worden bewegwijzerd. Ook kan er één of meerdere dagen gefietst worden. De kosten zijn €12,-- p.p. voor 4 dagen. Per dag €3,50 p.p. Voor leden van de VvV gratis deelname. De deelnemers ontvangen een routebeschrijving en een stempelkaart. De start is bij café G & A Boelens , Hoofdweg 81 in Eelde . U kunt starten tussen 9.30 – 14.00 uur. Om 17.00 uur sluiten de controleposten. Voor de deelnemers is er een herinnering. Onderweg zullen er oplaadpunten voor E-bikes geregeld worden.
  • Zondag 2 juni CIRCUS SALTO……………….............................… Ter gelegenheid van 95 JAAR VOLKSVERMAAK haalt de VvV op zondag 2 juni CIRCUS SALTO naar Eelde. In de circustent op ’t Kampje in Eelde worden drie voorstellingen gegeven om 11.00 uur, 13.30 uur en 15.30 uur. Een circus met o.a. limbo-acrobatiek, jongleren, goocheltrucs en natuurlijk de clowns. Ze bouwen menselijke piramides en geven shows met eenden en dalmatiër-honden. EEN CIRCUS VOOR ALLE LEEFTIJDEN!! Leden van de VvV kunnen gratis toegangskaarten voor het circus halen. Bent u (nog) geen lid dan betaalt u een bijdrage van € 9,-- per persoon (kinderen t/m 1 jaar vrije toegang). Toegangskaarten zijn te verkrijgen bij TIP-Micadeau, Hoofdweg 179 in Paterswolde en Primera, Hoofdweg 87 in Eelde. Voor leden Schultenweg 79A.
  • Zaterdag 1 juni 2019 BARTJES STREEKTAAL….................… De Vereniging voor Volksvermaken Eelde organiseert het jaarlijkse Bartjes Streektaal in Herberg van Hilbrantsz., Hoofdweg 90 in Eelde. Aanvang 20.00 uur. De avond wordt ingevuld met Tekielja, Henk Vleems & Roel Luchies en Jan Veenstra & Marga Kool. Tekielja met o.a. Ben Zuur, de oprichter en drijvende kracht achter de band, hij componeert en schrijft zelf teksten en Henk Puister, de accordeon virtuoos. De combinatie van accordeon en zang spreekt velen aan. Henk Vleems & Roel Luchies spelen met een viermansformatie. Henk en Roel speelden bij de in 1966 opgerichte landelijk bekende popgroep The Scandals. Zij schrijven en componeren zelf Drentstalige liedjes. Jan Veenstra en Marga Kool zijn bekend van hun column in het Dagblad van het Noorden. Zij schrijven o.a. liedjes, gedichten en verhalen. Al met al een artiestengroep die garant staat voor een gezellig avondje uit! Kaarten af te halen of te reserveren bij Schultenweg 79a, tel: 050-309 28 10. Leden ontvangen op vertoon van ledenkaart gratis toegangskaart(en). Niet leden € 12,- per persoon.